Logo

Lammekølle a la provencale i lergryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 lammekølle
1 ½ kg kartofler
2 store bdt persille
2-4 fedhvidløg
½ -1 l hønsebouillon
spændende krydderier
salt
peber
smør
grønsager, frit valg, alt skåret i små stykker, men ikke itu:
porrer
gulerødder
champignon
selleri
tomater

Lergryden (også kaldet Römertopf) stilles i vand 1 time før brug, det er vigtigt!

Den tørres af og smør gnides på indersiden.
Lammekøllen spækkes med små stykker hvidløg og persille samt salt og peber.
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på 3 mm.
De lægges taglagt i bunden af gryden.

Udover dem væltes masser af hakket persille og mere hvidløg.
Ovenpå lægges lammekøllen med ydersiden opad.

De småtskårne grønsager spredes ovenpå og bouillonen hældes over.
Låget kommes på og gryden sættes i ovnen og den skal stege ca. 2 timer ved 250ºC.

Der behøves ikke anden sauce til end den bouillon, der er mellem grønsagerne, den skal blot koges lidt ind.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.374 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her