Logo

Lammekoteletter à la irsk stuvning og lagkage med æblemos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekoteletter à la irsk stuvning og lagkage med æblemos

 

I Irland er der mange får, lam, kartofler og rodfrugter. En kendt ret med disse råvarer er irsk stuvning, som her er lavet med lækre lammekoteletter. Desserten er sprøde kagebunde lagt sammen med flødeskum og æblemos.


Lammekoteletter à la irsk stuvning

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: 60 min.

 

#

8 dobbelte lammekoteletter (eller 4 oksesteaks)

1 spsk olie

2 løg

½ lille hvidkålshoved

500 g kogefaste kartofler

300 g majroer

3-4 gulerødder

1 spsk groft salt

friskkværnet peber

½ liter øl

persille

*

 

Varm en dyb pande, og brun koteletterne i fedt fra fedtkanten:

Hold koteletterne lodret med to gafler eller en køkkenpincet og lad fedtet smelte fra.

Steaks brunes i lidt olie.

Læg kødet på en tallerken.

 

Pil løgene, og hak dem.

Skær stokken ud af kålen, og skær kålen i grove stykker.

Skræl kartofler, majroer og gulerødder, og skær dem i skiver eller både.

 

Steg løg og kål på panden i 5-7 min. under omrøring.

Læg løg- og kålblandingen i bunden af et ovnfast fad sammen med kartofler, majroer og gulerødder.

Krydr med salt og peber.

 

Hæld øl i fadet, læg koteletterne øverst, og dæk fadet med låg eller stanniol.

Sæt det i en 200 °C varm ovn i ca. 45 min., til grønsagerne er møre og kødet er gennemstegt.

 

Smag retten til med salt og peber, og server med persilledrys.

 

Lammekoteletter à la irsk stuvning og lagkage med æblemos

 

Sprød lagkage med æblemos

10-12 stykker. Arbejdstid: ca. 1 time Bagetid: ca. 20 min.

 

Sprøde bunde:

175 g blødt smør

175 g sukker

1 æg

175 g hvedemel

 

Fyld:

½ liter piskefløde

250 g æblemos eller æblegrød https://www.madabc.dk/6/%C3%A6blegr%C3%B8d-med-%C3%A6blechips

 

Pynt:

50 g mandler

*

 

Rør smør og sukker lyst og cremet.

Pisk ægget i.

Sigt melet, og vend det i dejen med en dejskraber.

 

Tegn 6 cirkler (diameter på ca. 20 cm) på bagsiden af bagepapir.

Vend papiret, og smør dejen på bagepapiret inden for cirklerne.

Bag bundene sprøde ved 200 °C i 6-7 min.

Lad dem køle af på en bagerist.

 

Træk bagepapiret af bundene (fugt forsigtigt bagepapiret med lidt vand på bagsiden, så er det lettere at få af).

 

Pisk fløden til blødt skum.

Smør bundene med et tyndt lag flødeskum, og læg dem sammen til en lagkage.

 

Læg æblemos på toppen, og drys med hakkede mandler.

Server lagkagen frisklavet.

 

Lammekoteletter à la irsk stuvning og lagkage med æblemos


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.249 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her