Logo

Lammekrone med aubergine-tomat timbale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Carré d'agneau des Pyrénées, timbale d'aubergines et tomates confites - 4 personer

# Ingredienser 
1 lammekrone (i dette tilfælde fra Pyrenæerne) med 8 ben
1 ½ dl olivenolie
salt. peber, sukker
4 tomater
2 auberginer
2 fed hvidløg
timian, laurbær
1¼ dl lammesky

* Tilberedning 
Skræl auberginerne, skær i skiver og steg dem i så lidt olie som muligt.
Krydr med salt og peber og læg på et stykke køkkenrulle.

Læg tomaterne i kogende vand i 10 sekunder, derefter i isvand, flå skindet af, skær i kvarte, fjern kernerne og læg tomatkødet ud som små blade på et ovnfast fad.

 
Drys med salt, peber, sukker, timian og laurbær og dryp lidt olivenolie over.
Stil fadet i ovnen ved 90 °C i ca. 3 timer.

Brun lammekronen på alle sider i en pande.

Tilsæt timian, hvidløg, laurbær, salt og peber og steg kødet færdigt i ovnen i 10 min ved 190 °C.
Lad kødet trække og skær ud i skiver med 1 ben på hver lige inden servering.
 
Timbale: Byg 4 små timbaler op i lag med henholdsvis aubergineskive, tomat, aubergine osv. 

Varm. timbalerne lige inden servering.
 
Varm skyen.
Anret timbalen midt på tallerkenen, læg 2 lammekoteletter ovenpå, kværn peber over og hæld lidt sky på.
240 kalorier pr. person.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.815 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her