Logo

Lamtagine kogt i søde tomater, mandler og kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 ½ kg udbenet lammeskulder eller bov/kølle skåret i 6x6 cm term
5 hakkede fed hvidløg
1 tsk safrantråde
1 ½ tsk stødt ingefær
1 ½ spsk paprika
¾ tsk friskkværnet sort peber
3 ½ dl smuttede hele mandler
2 stk kanel, hel
200 g rosiner
1 spsk stødt kanel
2 dl olivenolie
2 revede løg
½ liter tomatjuice (kør fx. 600-800 g tomater gennem en saftpresser)
2 kg flåede tomater på dåse eller flåede friske tomater
1 ½ kg skrabede kartofler
evt. vand til det dækker

Mariner lammet i hvidløg, safran, ingefær, paprika, sort peber, revet løg, stødt og hel kanel i 3-4 dage i køleskabet eller i 2 dage ved stuetemperatur.

Tør stykkerne af.

Brun kraftigt i olivenolie, tilsæt resten minus mandlerne, rosinerne og kartoflerne.

Kog sagte 2-2 ½ time ved konstant skumning, og lige inden kødet er mørt tilsættes resten og koges 20 min. ekstra.
Pynt med hakket koriander/persille og server groft brød og couscous til. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.063 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her