Logo

Landbrød fra Lysekil

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g smør
5 dl vand
3 dl mælk
1 ½ dl sirup
50 g gær
1 tsk salt
ca. 2 kg hvedemel

Smelt smørret i en kasserolle.
Tilsæt vand, mælk og sirup. Lun blandingen, til den er håndvarm.
Rør gæren ud i lidt af mælkeblandingen.
Tilsæt resten samt salt og hvedemel.
Gem lidt af melet til senere.
Ælt dejen blank og smidig.
Hæld den ud på bagebordet og ælt resten af melet i.
Form den til fire glatte brøde.
Læg dem på tværs i en smurt bradepande, 30x40 cm.
Pensl evt. med lidt smeltet smørret mellem brødene, så de er lettere at
løsne fra hinanden efter bagningen.
Lad brødene hæve til knap dobbelt størrelse.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 35 min.
Afkøles tildækket på en bagerist, før de løsnes fra hinanden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.595 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her