Logo

Langtidshævede morgenboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g knækkede byggryn
2 ½ dl vand
3 dl skummetmælk
½ pakke gær (25 g)
1 tsk olie
100 g hirseflager
50 g finvalsede havregryn
50 g sesamfrø
2 tsk salt
1 tsk sukker
ca 350 sigtet speltmel
Til pensling: 1 sammenpisket æg + sesam til drys
 
Byggryn og vand koges sammen ca 5 min. og afkøles.
Mælken lunes og gæren røres ud i den.
De øvrige ingredienser tilsættes, dog holdes lidt af speltmelet tilbage.
Dejen æltes grundigt, dækkes til og hviler i køleskab til næste dag.
Dejen slås nu ned og formes til 20 boller, der efterhæver lunt i 30-35 min.
De pensles med æg og drysses med sesamfrø.
Morgenbollerne bages ved 200°C i ca 20 min. på midterste ovnrille.
Kan fryses - tag så op om aftenen og lun dem om morgenen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.075 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her