Logo

Langtidsstegt lammekølle med persillerodspuré

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Langtidsstegt lammekølle med persillerodspuré

 

Langtidsstegt lammekølle er dejlig gæstemad eller oplagt til påskemiddagen. Kødet bliver mørt og saftigt og serveres her med en lun salat af persillerødder.

Tilberedningstid: 12 timer Antal portioner: 8 pers.

 

# Ingredienser

Lammekølle:

1,5-2 kg lammekølle

10 kviste timian

½ dl æbleeddike

2 spsk grov sennep

1 spsk olie

1 spsk salt

½-1 tsk friskkværnet peber

3 rødløg

2 hele hvidløg

3 løg

3 dl øl

3 dl vand

1 dl æblecider (eller æblemost)

 

Persillerodspuré:

1,5 kg persillerødder

40 g smør

3-4 spsk æbleeddike

1-2 tsk salt

1 knivspids peber

 

Sprød salat:

3 spsk æbleeddike

3 spsk olie

1 tsk honning

½ tsk salt (smag til)

1 knivspids peber

2 æbler

1 bundt bredbladet persille

2 skiver daggammelt brød

*

Lammekølle:

Rids lammekøllen let i overfladen.

Rør eddike, sennep og olie sammen til en jævn marinade.

Pluk timian og rør i marinaden.

Smør lammekøllen ind i marinaden, drys med salt og lad den stå 30 min.

Pil og skær løg og hvidløg i halve og læg dem op i en bradepande.

Kom øl, vand, cider og salt på, vend godt rundt.

Læg lammekøllen på, dæk godt til med folie og sæt den i ovnen.

Steg køllen 10-12 timer ved 100 °C, indtil køllen er helt mør og kødet nærmest falder af benet.

Husk at overhælde køllen med væden et par gange under tilberedningen.

Tag folien af lammekøllen.

Skru ovnen op på 250 °C og grill de sidste 5-7 min inden du skal servere køllen, så den bliver helt sprød og gylden på overfladen.

Tag køllen ud af ovnen og lad den hvile 5 min. inden den serveres og skæres. 

 

Persillerodspurè:

Skræl persillerødder og skær ud i grove tern.

Kog persillerødderne i en gryde med vand og lidt salt i ca. 3-4 min, til de er møre men stadig har bid.

Tag halvdelen af persillerødderne op og kom i en skål og stil til side til salaten.

Lad resten koge videre til de er helt møre.

Hæld overskydende vand fra de møre persillerodstern, men gem kogevandet.

Mos rødderne med en stavblender eller et piskeris og juster evt. konsistensen med lidt kogevand.

Smag til med smør, eddike, salt og peber.

 

Sprød salat:

Bland en dressing af olie, æbleeddike, honning, salt og peber og hæld over de let kogte persillerodstern.

Skær æbler fri for kernehus og skær i tynde både.

Vask og afdryp persille grundigt, og pluk i blade.

Vend æbler, persille og persillerods tern sammen.

Lad salaten sætte sig 5 min. og smag den evt. til med ekstra salt, peber og eddike.

 

Skær brødskiverne ud i små tern, vend med lidt olie og havsalt.

Bag i ovnen i 6-8 min ved 180 °C til de er sprøde og gyldne.

 

Server persillerodsmos med salaten på toppen og sprøde brødcroutoner som lækkert tilbehør til lammekøllen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.630 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her