Logo

Lime-sorbet med Chartreuse-råcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

til 8-10 personer:


#

1 portion grundsukkerlage (se opskrift)
3 dl lime-juice
1 citron
grøn frugtfarve (evt.)
Italiensk marengs af:
1 æggehvide
35 g flormelis


Chartreuse-råcreme:
4 æggeblommer
100 g melis
8 g gelatine (4 blade)
½ dl grøn Chartreuse
3 dl piskefløde
til dekoration: små hindbær eller jordbær
*


Kog vand og sukker til en klar lage.

Skum den og lad den køle af.

Tilsæt derpå lime-juice, citronsaft samt evt. lidt grøn frugtfarve.

Blandingen skal måle 15° Be.


Frys den i sorbetieren.

Pisk æggehvide og flormelis kraftigt til en let marengs.

Vend den i sorbeten lige inden den er færdigfrosset.

Det kan gøres med en spatel eller ved at lade sorbetieren dreje et par omgange.

Skrab sorbeten over i en aluform eller en plastic-bøtte og stil den til hærdning i fryseren.

Efter ca. 1 time er den klar til servering.


Fremstil, mens isen fryser, en Chartreuse-råcreme.

Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt.

Udblød gelatinen i lidt koldt vand.

Hæld vandet fra og tilsæt Chartreusen.

Kom det i en kasserolle og smelt det over svag varme.

Rør den flydende, varme gelatine i æggeblandingen.

Pisk fløden til skum og bland det forsigtigt i æggemassen.

Kom sorbeten i portionsglas.

Hæld en spsk små hindbær eller jordbær over og dæk derefter hver portion med Chartreuse-råcremen.





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.092 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her