Logo

Limefromage med kokosflarn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Limefromage med kokosflarn

 

Fromager er kendt som kolde luftige desserter. Blandt de mest populære er Fromage med Baileys og Limefromage. Vi har disse og mange andre skønne fromageopskrifter samlet til dig.

6 personer


#

5 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
100 g sukker
1½ tsk reven lime- eller citronskal af usprøjtet frugt
¾ dl limesaft
¾ dl citronsaft
3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
3 dl piskefløde
Pynt:
evt. 1 dl piskefløde samt reven limeskal
Tilbehør:
kokosflarn (se herunder)
lidt flødeskum

Kokusflarn:
100 g kokosmel
100 g smør
1 æg
125 g sukker
1 spsk hvedemel
1 lille tsk bagepulver

*

 

Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 min.

Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne lime- eller citronskal og limesaften.

Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.

Lad den køle af, til den er fingervarm.

Rør citronsaften i.

Rør lidt af æggemassen i.

Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.

 

Pisk æggehvider og fløde stift hver for sig.

Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i.

Hæld fromagen i en skål eller i små portionsglas, og stil den i køleskabet et par timer.

Pynt med lime- eller citronskal og evt. flødeskum.

 

Kokosflarn:

Rør kokosmel med smeltet smør, og lad det stå.

Pisk æg og sukker skummende.

Vend det i kokosblandingen sammen med hvedemel og bagepulver.

Sæt dejen i lidt flade klatter på bagepapir på en bageplade.

Der skal være god afstand mellem kagerne, for de flyder meget ud.

Kagerne bages ved 175 °C i ca. 8 min. på midterste ovnribbe, til de er gyldne.

Du kan vælge at rulle de let afkølede, stadig bløde kager sammen til ruller eller bare køle kagerne helt af, som de er.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.694 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her