Logo

Linsesalat og grillet peber - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne attraktive og solide salat er lækker hvadenten den serveres kold eller varm. En blanding af peberfrugter, ristet over trækul, tilfører retten farve og smag, som forstærkes af løg og balsamisk vineddike. 

 
250 g grønne linser, Puy-linser, hvis muligt
3 peberfrugter; 1 rød, 1 grøn, 1 gul, uden kerner
1 stort løg
1 spiseskefuld olie
Salt og peber efter behag
Balsamico vineddike (se nedenfor)
En håndfuld friskhakket persille som garnering
 
Kog linserne i masser af vand i 20 minutter, indtil de er møre.
Hæld vandet fra.
Skær peberfrugter og løg i terninger og læg stykkerne i den varme olie og kog dem, indtil kanterne bliver lidt forrevne - de må ikke koge igennem.
Bland peber- og løgterningerne sammen med med de kogte linser,
tilsæt salt og peber og hæld balsamisk vinaigrette-sauce over (se nedenfor). Drys retten over med friskhakket persille og server med det samme.
 
(Kun i salaten) 500-200 kcal; 17-13,5 g protein; 4,5-3,5 g fedt, heraf 1-0,5 g mættet; 39-31 g kul­hydrat; 9-7 g fibre; 15-12 mg natri­um; 69-55 mg kalcium,
 
Dressingen: 1 spiseskefuld:
99 kcal; 0 g protein; 11 g fedt, heraf 11 g mættet; 0 g kulhydrat; 0 g fibre; 0 mg natrium; 0 mg kalcium
 
At lave balsamisk vinaigrette-sauce:
Rør 4 dele jomfru-olivenolie, 1 del balsamico vineddike, 1 fed hvidløg - enten skåret i halve eller, for at give mere smag, knust - 1 teskefuld sennep, salt og peber sammen i en skål. Læg låg over og ryst blandingen godt sammen. Tilsæt krydderier efter behag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.121 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her