Logo

Luksuriøs æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ dl lyse rosiner
¼-½ dl calvados
 
Mørdej:
3 dl (180 g ) hvedemel
1 dl (50 g ) flormelis
1 nip salt
75-100 g smør
1 æggeblomme
 ½ spsk yoghurt eller andet surmælksprodukt
 
Fyld:
1 kg æbler med eller uden skræl fx. Belle de Boskop
1 ½ dl rørsukker
2 spsk kanel
 
Pynt:
200 g marcipan
1 æg
½ dl sukker
mandelflager
 
Kom rosiner og calvados i et syltetøjsglas og lad det stå natten over og trække.
Bland hvedemel, flormelis og salt godt sammen.
Hak smørret i melblandingen og smuldr det mellem fingrene.
Saml dejen med æggeblomme og yoghurt.
Stil dejen i køleskabet mindst en time.
Skær æblerne i grove tern og kom dem i en tærteform.
Bland rosiner, sukker og kanel med æblerne.
Rul dejen ud og kom den over æblerne.
Rids et par gange i låget.
Riv marcipanen og rør det med æg og sukker til en jævn masse.
Brug evt. en sprøjtepose til marcipanmassen og pynt kagen.
Drys evt. med mandelflager.
Stil kagen midt i ovnen og bag den ved 200°C i ca. 30 minutter.
Server den med flødeskum eller cremefraiche.

Tips: Hvis du ikke har tid til at lade rosinerne stå i blød natten ove, så kan man godt komme rosiner i fyldet og evt. undvære calvados eller dryppe den over æblerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.392 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her