Logo

Lun kikærtesalat med skvalderkål og æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g tørrede kikærter
lidt løg
laurbærblad
timian
½ usprøjtet citron
4 rødløg i tynde skiver på langs
2 spsk olivenolie
1 ½ dl æbleeddike
3 spsk finthakket frisk ingefær
1 fintsnittet rød chili
2 fed hakket hvidløg
1 l fintsnittede spæde blade af skvalderkål
2 store æbler i små tern
 
Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand i 8 timer eller natten over.
Bring dem i kog i frisk vand tilsæt salt, urter og citron og kog dem for svag varme i ca. 1 time.
Lad dem trække i vandet mens resten af salaten gøres klar.
Sauter løgene for jævn varme i olivenolie til de er klare, ca. 5 min. Hæld æbleeddiken ved og lad det koge ind til eddiken er så godt som absorberet.
Vend de kogte kikærter, ingefær, chili og det ene fed hvidløg i.
Spæd med lidt af kogevandet fra kikærterne og varm det hele igennem. Smag til med salt og peber.
Kort før servering vendes skvalderkål, det sidste fed hvidløg og æbletern i salaten.
Server salaten lun.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her