Logo

Lune kartoffelsalater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lune kartoffelsalater

 

Friskdampede kartofler med hjemmelavet pesto eller bagte kartofler med en honning/sennepsdressing vælg selv. Det er madABC.dk der har de bedste opskrifter

 

Smørdampede kartofler med spidskål, ærter og persillepesto

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min.

 

Persillepesto:

1 bundt persille (krus- eller bredbladet)

50 g valnøddekerner

1 fed hvidløg

50 g parmesanost

1 dl olie

salt og peber

 

Salat:

3-400 g nye kartofler

½ spidskål

15gsmør

2 dl vand

125 g frisk bælgede eller frosne ærter

salt og peber

*

 

Skyl persillen meget grundigt, og slyng den tør for vand.

Blend den med valnødder, hvidløg og parmesanost.

Tilsæt olie lidt ad gangen, og smag til med salt og peber.

 

Skrub kartoflerne rene, og skær dem i halve eller kvarte.

Skyl kålen, og skær den i både.

 

Læg kartoflerne i en sauterpande med smør og vand, og damp dem under låg i ca. 12 min.

Drys med salt og peber, og læg kål bådene ved.

Damp yderligere i ca. 5 min.

Tilsæt ærterne, og varm igennem i 1-2 min.

 

Tag salaten op med en hulske, og anret den i en skål eller på et fad.

Dryp pestoen over, kværn lidt sort peber over, og server salaten varm eller lun.

 

Salat af bagte kartofler og fennikel med honning-sennepsdressing

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 25 min.

 

#

3-400 g nye kartofler

1 spsk koldpresset olie

salt og peber

1 fennikel

250 g cocktailtomater

lidt rucolasalat

 

Dressing:

1 spsk honning

1 spsk grov dijonsennep

1 spsk citronsaft eller æbleeddike

1 spsk kold presset olie

salt og peber

*

 

Tænd ovnen på 200 °C.

 

Skrub kartoflerne rene, og skær dem evt. i mindre stykker.

Vend dem med ½ spsk olie, salt og peber, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i ovnen i ca. 25 min.

 

Skyl fennikelknolden, og halver den.

Skær stokken ud, og skær fenniklen i både.

Vask tomaterne, og halver dem.

Vend fennikel og tomater med ½ spsk olie, og læg dem ved kartoflerne i de sidste 15 min.

 

Skyl og slyng rucolasalaten.

Pisk dressingen sammen, og smag til med salt og peber.

 

Vend kartofler, fennikel og tomater med dressingen, og vend rucola i.

Server salaten straks eller i hvert fald mens den er lun.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.384 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her