Logo

Lynhurtig ossobuco af roastbeef med kartoffelmos - lækkert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lynhurtig ossobuco af roastbeef med kartoffelmos - lækkert

 

Denne ossobuco er lidt snyd, for den er lavet med roastbeef i stedet for okseskank. Men smagen ligner, det går meget hurtigere end med skanken, og børnene vil helt sikkert elske retten.

Arbejdstid: 35 min. Kogetid: 30 min. Kød og sauce er Fryseegnet, men ikke kartoffelmosen.

4 personer.

 

#

1 lille roastbeef (ca. 500 g)

2 spsk olie

1 lille dåse koncentreret tomatpuré

2 løg

2 gulerødder

3 stilke bladselleri

2 fed hvidløg

1 dl rødvin (kan udelades, meen)

2 dl vand (+ 1 dl, hvis rødvinen udelades)

1 bundt persille (hakket)

 

Kartoffelmos:

1½ kg skrællekartofler

1-2 dl mælk

salt og peber

*

 

Fjern snoren fra roastbeefen og skær den i ½ cm tykke skiver.

Brun alle skiverne i olien på en pande eller i en stegegryde.

Steg kun lidt ad gangen, så de bliver flot brunet på begge sider og læg dem på en tallerken, når de er færdige.

Skær løg, gulerødder og bladselleri i bittesmå terninger.

Svits dem i lidt olie i gryden og tilsæt tomatpuré og presset hvidløg.

Læg kødet tilbage i gryden, tilsæt vand og evt. rødvin og lad kødet simre i gryden i 30 min.

Smag saucen til med salt og peber.

 

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre i usaltet vand.

Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller et piskeris.

Spæd med lun mælk, til mosen har en luftig og blød konsistens.

Smag til med salt og peber.

Server ossobucoen med kartoffelmos og drys med persille.

 

INFO: Ossobuco er en kendt egnsret fra Piemonte samt fra Lombardiet i Italien. Navnet osso buco henviser til det hul, som er midt i benet, dér hvor marven sidder. Marven er væsentlig for at Osso Buco får den rette smag

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.089 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her