Logo

Mættende tomatsuppe - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne kombination af kogte tomater og cremefraiche eller pesto skaber en mættende og nærende suppe, som både kan give varme om vinteren eller give sommeren en frisk start, da den kan serveres enten varm eller kold. 

 
1 kg meget modne tomater
1 stor gulerod
1 mellemstort løg
3 stilke bladselleri, hvor bladene ikke skal fjernes
1 fed knust hvidløg
2 laurbærblade
Nogle få peberkorn samt salt efter behag
 
Hak grønsagerne groft.
Hvis tomaterne ikke er helt modne, kan man løfte smagen ved at tilføje et par soltørrede tomater, der har været lagt i blød i varmt vand i 1-2 timer. Læg grønsagerne i en stor gryde og tilsæt hvidløg, olivenolie og laurbærblade. Til sidst salt og peber.
Læg låg på og lad det hele koge svagt i 1 time, indtil alle grønsagerne er næsten kogt ud.
Rør af og til i blandingen, så den ikke brænder fast i bunden.
Der skal ikke tilsættes vand eller bouillon, da tomaterne i sig selv indeholder tilstrækkelig med væde til suppen.
Når grønsagerne er bløde og gennemkogt, så tag gryden af varmen og fjern laurbærbladene.
Blend det hele eller pres blandingen gennem en si.
Tilsæt salt, hvis det er nødvendigt.
Hvis suppen serveres varm, så pynt hver portion med en hvirvel cremefraiche; hvis den serveres kold, kan en teskefuld pesto-sauce (se dette) tilføre suppen ekstra smag og farve.
En blanding af cremefraiche og pesto ovenpå suppen er også en flot garnering.
 
94 kcal; 2,5 g protein; 4 g fedt, heraf 0,1 g mættet; 13 g kulhydrat; 4 g fibre; 52 mg natrium; 49 mg kalcium

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.508 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her