Logo

Madeleinekager franske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Madeleinekager franske

Disse luftige og muslingeformede kager stammer fra byen Commercy i Lorraine i Frankrig.

 

78 kager:

4 æg

175 g sukker

125 g hvedemel

1 tsk bagepulver

115 g usaltet smør, smeltet og afkølet

1 spsk revet skal fra en usprøjtet citron

Glasur:

375 g flormelis, sigtet

225 g usaltet smør

1 knsp salt

1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin

flormelis til at drysse med

 

Varm ovnen op til 175°C. Smør en madeleineform med 18 små fordybninger.

Rør æg og sukker sammen i en skål, til det er blegt og tykt.

Sigt mel og bagepulver i en anden skål.

Tilsæt langsomt melblandingen til æggeblandingen.

Rør smeltet smør og citronskal i.

Stil dejen i køleskabet i 20 minutter.

Fordel dejen i madeleineformen, fyld kun hver fordybning ⅔.

Bag kagerne i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 10 minutter.

Vip kagerne ud og lad dem køle af på en rist.

Lav glasuren:

Rør flormelis, smør, salt og appelsinskal sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat.

Smør glasur på hver kage og drys med flormelis.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Madeleinekager med cassisglasur

Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk cassislikør til glasuren.

 

Madeleinekager med chokolade

Følg basisopskriften. Erstat 2 spsk af melet med 2 spsk kakaopulver.

 

Madeleinekager med vanilje

Følg basisopskriften.

Tilsæt 1 tsk vaniljeekstrakt til æg og sukker, før dejen røres sammen.

Tilsæt 1 tsk vaniljeekstrakt til sukker, smør, salt og appelsinskal, før glasuren røres sammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 8.820 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her