Logo

Mandel- og ørredtærte med grøn salat og smørdressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

mørdej:
revet skal af en citron
50 g ristede, grofthakkede mandler
100-175 g babyporrer
4 ørredfileter
3 dl cremefraiche
3 æggeblommer
2 teskefulde dijonsennep
citronsaft
salt og peber
1 teskefuld persille
1 teskefuld estragon

Lav mørdejen og tilsæt citronsaft og mandlerne. Forbag tærtebunden i 20-25 minutter ved 200ºC.
Snit porrerne fint og sautér dem i smør. Fordel halvdelen af porrerne i tærtebunden. Kom halvdelen af de smuldrede ørredfileter ovenpå. Læg derefter endnu et lag porrer på og afslut med ørredfilet.
Rør æggeblommer i cremefraichen og tilsæt dijonsennep. Kom herefter lidt citronsaft, salt, peber og de hakkede krydderurter i. Hæld blandingen over fisk og grønsager i tærteformen. Bag tærten ved 180ºC i 30-40 minutter, afhængig af ovnen.

Grøn salat med mandler og smørdressing:
rucola
brøndkarse
50 g smør
4 spiseskefulde olivenolie
4 spiseskefulde jordnøddeolie
1 teskefuld balsamico
lidt citronsaft
salt
peber
friske og ristede mandler

Bland rucola og brøndkarse, eller andre salattyper, i en skål.
Til dressingen smeltes 50 g smør på panden. Bland olivenolie og jordnøddeolie. Tilsæt balsamico, citronsaft og salt og peber. Når smørret er lysebrunt, hældes det i dressingen. Drys salaten med friske og ristede mandler og hæld dressingen over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.907 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her