Logo

Mangois

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mangois

 

Denne delikate dessert har en basis på yoghurt og frisk mango. Den er en perfekt afslutning på en kraftigere middag • Mango indeholder masser af karotin og fibre • Yoghurt er en god kalciumkilde.

Forberedelse 15 min. Frysning 7-8 timer. 8 Personer

 

# Råvarer til Mangois:

3 spsk honning

3 spsk sukker

20 g usaltet smør eller margarine

5 dl letmælks-yoghurt

2½ dl piskefløde

2½ dl mangopuré

1 mangofrugt, i tern

 

GARNERING:

1 mangofrugt, i skiver

mynteblade

*

 

Fremgangsmåde:

1 Bland honning, sukker og fedtstof i en gryde.

Smelt ved svag varme under omrøring, til fedtstoffet er smeltet og sukkeret er opløst.

Lad det køle af

 

2 Bland yoghurt, pisket fløde, mangopure og den kolde honningblanding i en skål.

Bland godt.

Hæld blandingen i en 1-liters fryseegnet skål med låg og frys til isen er tyk, 1-2 timer.

 

3 Rør isen ned fra kanten og ind mod midten med en gaffel.

Tilsæt tern af mango og rør godt rundt.

Dæk til og frys til isen er fast i konsistensen, ca. 6 timer.

 

4 Garner mangoisen med skivet mango og mynteblade.

 

Tips & råd

 

Frys isen i en lav, rund og frysesikker skål.

Hvis skålen ikke har et tilhørende låg så anvend plast- eller alufolie i stedet.

 

Anvend en isske, når du skal lave kugler af isen.

Dyp skeen i varmt vand inden den skal anvendes, så er det lettere at lave glatte kugler.

 

Variation: I stedet for mango er det godt at anvende papaya eller konserverede abrikoser. Eller prøv at blande 1½ dl æblemos og 1 tsk kanel i.

Du kan også tilsætte 50 g ristede og hakkede hasselnødder sammen med mangoen, for at få ekstra smag på isen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 219 = kJ 920

Kulhydrat 18 g Protein 3 g Fedt 15 g (62%) Fibre 1 g

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.618 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her