Logo

Marengs til glutenallergikere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 æggehvider
100 g sukker
evt. 100 g kokosmel eller 2 spsk kakao
 
Æggehviderne piskes meget stive i en helt ren og tør skål.
Sukkeret piskes i de stive hvider lidt ad gangen.
Til kokos- og kakaomarengs vendes kokos eller kakao i til sidst.
Marengsen kan bages som »kys«, der sæt­tes i små toppe på en smurt og Pre-mix meldrysset bageplade.
Kyssene bages ca. 40 minutter ved 130°.
Eller dejen kan smøres ud på pladen i to runde bunde.
 
Tips: Marengsbunde smager dejligt dækket med en blanding af frosne, halvt optøede hindbær og flødeskum
(ca. 200 g hindbær og skum af ¼ l. piskefløde).
Bunde af kakaomarengs kan fx. dækkes med et lag flødeskum og pyntes med syltede ferskner eller abrikoser.
Øverst drysses hak­kede nødder eller mandler.
Bunde af kokosmarengs kan lige inden serveringen dækkes med et lag frugtmos, fx. æblemos og pyntes med flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 909 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her