Logo

Marokkansk fiskesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marokkansk fiskesuppe

 

Der er masser af smag og fylde i denne dejlige suppe med både fisk og skaldyr.

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. 4 personer

 

#

2 løg

1 fennikel

2 stilke bladselleri

2 fed hvidløg

2 cm frisk ingefær

4 store røde tomater

1 lille bundt persille

2 spsk olie

¼ tsk cayennepeber

½ tsk stødt koriander

½ tsk stødt kardemomme

1 tsk stødt kanel

1½ l fiskefond (eller vand eller grønsagsbouillon)

1 dåse kikærter

evt. ½ kg muslinger

200 g pillede kæmperejer

250 g torskefilet

salt

 

Tilbehør:

grove pitabrød citronbåde

*

 

Pil løgene og hak dem.

Rens fennikelknold og bladselleri og skær dem i små terninger.

Pil og skræl hvidløg og ingefær og hak dem fint.

Vask tomaterne og skær dem i store terninger.

Skyl persillen og hak den.

Svits løg, fennikel og bladselleri i en stor gryde, med olie til de begynder at dufte.

Tilsæt hvidløg, ingefær og alle krydderierne og svits et øjeblik.

Tilsæt tomater og fond og kog op.

Tilsæt afdryppede kikærter og lad suppen simre i 20 min.

Tilsæt skrubbede muslinger og de pillede kæmperejer og kog igennem 3-5 min.

 

Skær fisken i terninger og vend dem i suppen sammen med persille.

Smag til med salt.

Server suppen med lune pitabrød og citronbåde til at dryppe over suppen.

 

TIPS: Erstat evt. cayennepeber med harissa (stærk chilipasta), der gør suppen stærkere og mere autentisk.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.252 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her