Logo

Marquisens marengslagkage - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 æggehvider
1 knsp. natron
1 knsp. salt
2 dl sukker
3 spsk Maizena
50 g smuttede, malede mandler

Fyld og pynt:
4 æggeblommer
reven skal og saft af 1 appelsin
saft af ½-1 citron
2 spsk sukker
2-3 dl piskefløde
1 l. friske jordbær
8-10 strimlede ristede mandler

Pisk æggehviderne til hårdt skum med natron og salt.

Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under stadig piskning.

Bland Maizena og mandler og vend blandingen i marengsmassen.
Bred dejen ud på en plade med bagepapir til 2 runde bunde på ca. 21 cm i diameter.

Bag bundene i midten af en 150ºC varm ovn ca. 1 time.

Afkøl bundene på en rist.

Forbered imens fyldet.
I en rustfri gryde eller en gryde med teflonbelægning røres æggeblommer, appelsinskal, saft af appelsin og citron og sukker sammen.

Lad cremen simre ved svag varme under stadig piskning til den er jævn.

Lad cremen køle af.
Pisk fløden til skum.

Skyl jordbærrene og flæk dem.

Fordel cremen over den nederste bund lige før serveringen.

Dæk med halve jordbær og læg den anden bund på.

Pynt kanten med sprøjtede toppe af flødeskum og dæk bunden med halve jordbær.
Server straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.115 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her