Logo

Matelote de Poissons - Lystfisker ragout

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne matelote /ragout er en klassiker, og er du lystfisker må det være en ekstra fornøjelse at anvende de omtalte fisk på denne delikate måde.
Nogle af dem kan kun sldent købes hos den lokale fiske­handler!
 (8-10 personer)
 
1 lille gedde
Aborre
Forel
Suder eller karpe
1 kg flåede ål (Beregn ca. 200 g fisk pr. person)
100 g smør
50 g hvedemel
½ l Riesling, Sylvaner, Pinot Gris eller Noir vin
¼ l cremefraiche 38%
4 æggeblommer
2 l vand
2 løg
2 gulerødder
2 porrer
1 lille bdt persille
2 kviste timian
½ laurbærblad
Reven muskat
1 kvist estragon
Garniture:
Butterdejsfleurons
Sauterede champignon
 
Rens, skæl og vask fiskene. Skær dem i mellemstore stykker.
 
Tilbered en fiskefond på hoveder og andre rester med fintskårne urter, krydderier og vand i en passende gryde.
Lad fonden simre i en ½ time ved lavt blus. Si fonden.
Kog fiskestykkerne i en stor gryde med 1 ½ liter fiskefond tilsat vin:
Start med ålen, den tager længst tid, så gede, suder, karpe, aborre og til sidst forellen. Lad simre ved svag varme i ca. 20 minutter.
Rør i mellemtiden en lys opbagning på hvedemel og smør, afkøl og tilsæt så fonden fra de kogte fisk lidt ad gangen under kon­stant piskning.
Kog denne "veloutée" 10-15 minutter.
Pisk æggeblommer og cremefraiche sammen.
Træk gryden af blusset og tilsæt ægge-creme fraicheblan­dingen under stadig piskning.
 
Anret fiskestykkerne på et forvarmet ovnfast fad og hæld den varme veloutée henover. Garner med de ristede champignon og fleurons.
Som tilbehør foreslås friske nudler eller saltkartofler.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.401 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her