Logo

Morgenbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Morgenbrød 2


Hjemmebagt morgenbrød kan smelte ethvert hjerte, og den gode overraskelse kan forberedes aftenen før. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca 1 time Bagetid: 12-15 min. Fryseegnet.


#

15 g gær
½ dl lunkent vand
50 g smeltet smør/margarine
1 dl mælk
1 æg
½ tsk salt
½ tsk sukker
250 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg

Drys: havregryn, solsikkekerner, birkes, hirseflager eller hørfrø.

*

 
Udrør gæren med lunkent vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Kom ½ æg i, og brug resten til pensling.

Ælt dejen godt og stil den til hævning ca. 30 min.

Alle småbrød efterhæver 20 min.
Pensles med æg, drys og bages midt i ovnen ved 200 ºC ca. 12-15 min.

Lad dem køle af på en rist.


RUNDSTYKKER:
Ovale eller runde boller, pensles og drysses med birkes.


HORN:
Rul dejen til 2 cirkler og skær hver i 6 trekanter.
Rul dejen sammen fra den brede ende.
Lægges på en bageplade med sammenføjningen nedad. Formes til horn.


GIFLER:
Små horn uden at bue dem.







Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.331 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her