Logo

Mynte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mynte

 

Den grønne mynte stammer fra Vestasien og Sydeuropa. Den har siden oldtiden været anvendt som både læge- og krydderurt. Mynten er en grøn staude af Læbeblomstfamilien, med små lilla blomster i krans. Der findes mere end 100 myntearter og krydsning imellem dem, hvilket gør at den samme mynte til tider går under forskellige navne eller det samme navn bruges om flere forskellige mynteplanter. Mynte er eftersigende godt for fordøjelsen og virker beroligende.

 

Tips til tilberedning

• Brug friskhakket mynte i yoghurten

• Vend friskhakket mynte i frugtsalaten. Evt. sammen med friskpresset lime, lidt sukker og vaniljepulver

• Særdeles god til retter med lam og mintgelé

• Tilsæt friske mynteblade til din smoothie, det giver lige det sidste lækre tvist

 

Vidste du at...

Hvis man gnider bladene mellem fingrene, får man den skønneste duft frem.

 

Opbevaring

I køleskab. Holdbarhed 6-7 dage. Skyl de afplukkede myntestængler og læg det i en plastikboks- eller pose, med et fugtigt papir i bunden. På den måde holder det sig friskt i længere tid.

 

I sæson

Januar til December

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her