Logo

Nøddefranskbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg hvedemel
75 g gær
350 g smør
6 æg
20 g salt
300 g sukker
2 spsk sirup
2 spsk salatolie
citronsaft efter smag
5 dl mælk

Pynt:
1 æggehvide
50 g sukker
50 hakkede nødder

Mælken lunes, og heri opløses gæren, som dog ikke må varmes med. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen indtil den er ensartet. Hæver i ca. 15 min et lunt sted - tildækket.
Dejen deles i tre dele som formes til franskbrød og lægges i
franskbrødsforme. Hæver igen ca. 45 min på et lunt sted - tildækket.
Inden brødene sættes i ovnen, stryges de med æggehvide og drysses
med sukker og nødder (husk nødderne først).
Bages på ovnens nederste rille ved 200-220°C ca. 30 min.
Egner sig til dybfrysning, husk at fryse brødet ned medens det er
håndvarmt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her