Logo

Nøddekanter - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vær ikke firkantet, smag disse trekanter med store nødder, det er lige til ...

150 g hvedemel

¼ tsk bagepulver, ja kun ¼ strøget 

2 tsk cyclamat

1 æg

100 g smør

40 g Atwell

100 g havregryn

75 g hakkede nødder (valnødder, hasselnødder, mandler)

50 g hørfrø

100 g mørk chokolade

*

A. Ælt mel, bagepulver, sødemiddel, æg og smør til en glat dej, stil den koldt i 30 min.

 

B. Rør sirup, havregryn, nødder og hørfrø sammen.

 

C. Rul dejen ud til en rektangel på ca 22x30 cm, læg den på en bageplade og smør nøddemassen på.

 

D. Bag dejen i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 15 min.

Skær straks kagen ud i trekanter og lad dem køle af.

 

E. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad.

Overtræk trekanterne med chokoladestriber (se tips).

 

Tips: Lav et kræmmerhus af pergamentpapir, hæld den flydende chokolade i og klip spidsen af kræmmerhuset. Så kan du lave ensartede striber over trekanterne.

 

1 styk: 460/110 kJ/kcal. 2 g protein. 6 g fedt. 11 g kulhydrat. 1 g fibre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.722 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her