Logo

Nem mad i sommerhuset

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nem mad i sommerhuset

 

Let sommermad, der ikke kræver det store udstyr og en kæmpe opvask, er oplagt til en aften i sommerhuset eller på terrassen.

Fra venstre og med uret: Cæsarsalat med carpaccio, fyldt og grillet laksehale

 

Cæsarsalat med carpaccio

Let sommermad, der ikke kræver det store udstyr og en kæmpe opvask, er oplagt til en aften i sommerhuset eller på terrassen.

Arbejdstid: 20 min. Ikke fryse-egnet (2-4personer)

 

#

1 romainesalat

4 skiver lyst brød

1 fed hvidløg

2 spsk olie

150 g carpaccio (tynde skiver rå oksekød)

 

Dressing:

1 æg (pasteuriseret)

1 spsk citronsaft

2 spsk parmesanost (friskrevet)

2 spsk olie

Worcestershiresauce

salt og peber

*

 

Del salaten i blade og skyl dem i koldt vand.

Tør dem i et rent viskestykke og læg dem i en plastikpose i køleskab brug.

 

Skær skorperne af brødet og rist det gyldent på en·brødrister, en pande, under ovngrillen eller på trækulsgrillen.

Gnid brødet med et overskåret hvidløgsfed og pensl det med olie.

Skær brødet i grove terninger.

 

Pisk eller blend ægget sammen med citronsaft, parmesan og olie og smag til med Worcestershiresauce, salt og peber.

 

Vend salatblad ene sammen med dressingen og an ret på tallerkener.

Fordel det stegte brød på salaten sammen med carpaccio.

Carpaccio kan erstattes af fx grillet laks, kylling, rejer eller krabbe.

 

Grillet laksehale

Let sommermad, der ikke kræver det store udstyr og en kæmpe opvask, er oplagt til en aften i sommerhuset eller på terrassen.

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 20 min. Ikke fryse-egnet (4-6 personer)

 

#

1 laksehale (ca. 1 kg)

1 lille løg (fintsnittet)

1-2 fed hvidløg (finthakkede)

1 økologisk citron

1 spsk kapers

persille (eller dild, grofthakket)

salt og peber

 

Endvidere:

snor og lidt olie

Tilbehør:

nye kartofler og salat

*

 

Skær laksehalen igennem på langs af benene og kassér dem.

Krydr med salt og peber og drys med løg, hvidløg, fintrevet citronskal, kapers og persille.

Læg de to halestykker sammen igen og bind med snor.

Læg fisken i køleskabet og tag den ud ca. 20 min. før, den skal grilles.

 

Pensl lakseskindet med olie og læg den på en varm grill (kullene skal være hvidglødende).

Lad den stege i 8-10 min. på hver side og vend den kun en gang, så skindet bliver sprødt.

Læg fisken over på et rent fad, klip snoren op og server med nye kartofler.

 

Tips: Hvis du ikke har en grill, kan du bage fisken i ovnen ved 225 °C i 15-20 min. eller stege den på en pande i ca. 10 min. på hver side.

 

Eaton mess

En lynhurtig dessert med friske bær og marengs.

Arbejdstid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (4-6 personer)

 

#

500 g friske jordbær eller hindbær

100 g marengsreder (eller "kys")

2½ dl piskefløde

*

Rens bærrene.

Mos/hak halvdelen af bærrene groft.

Hvis du bruger jordbær, så skær resten af bærrene i mundrette stykker.

Knæk marengsene i små stykker.

 

Pisk fløden til blødt skum og vend det hele sammen med let hånd.

Fordel i portionsglas eller anret i en glasskål og stil desserten koldt indtil servering.

 

Tips: Smag evt. til med lidt flormelis, hvis du ikke synes, at marengsen søder nok.

 

Salat med nektariner og ost

Let sommermad, der ikke kræver det store udstyr og en kæmpe opvask, er oplagt til en aften i sommerhuset eller på terrassen. Server salaten som forret eller tilbehør.

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. (4-6 personer)

 

#

2-3 nektariner

100 g blød ost (fx gedeost eller italiensk mozzarella)

150-250 g salatblade (gerne flere slags)

1 lille rødløg (fintsnittet)

frisk basilikum

 

Dressing:

2 spsk hindbæreddike (eller hvid balsamico)

3 spsk olie

2 tsk sirup (eller honning)

salt og peber

*

 

Halvér nektarinerne og fjern stenene.

Fordel osten i "hullerne" og steg frugten på en varm grill (evt. i en foliebakke) i 10-15 min.

 

Skyl og slyng salaten og vend den sammen med rødløg og dressing. anret med de fyldte nektariner.

 

Æggekage a la pizza

Let sommermad, der ikke kræver det store udstyr og en kæmpe opvask, er oplagt til en aften i sommerhuset eller på terrassen.

Server som hovedret til 2 personer eller som forret eller tilbehør til 4-6 personer.

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 30 min. Ikke fryse-egnet. (2-6 personer)

 

#

6 æg

3 spsk mozzarella (revet)

1 peberfrugt (terninger)

1-2 tomater (terninger)

10-12 skiver peperoni eller chorizo (strimler)

lidt olie (eller smør)

salt og peber

 

Tilbehør:

frisk basilikum eller oregano salat og brød

*

 

Tænd ovnen på 175 °C.

Pisk æggene godt sammen og tilsæt de øvrige ingredienser.

Krydr med salt og peber og hæld massen i en smurt form (evt. foret med bagepapir).

Sæt den i ovnen i ca. 30 min. efter tykkelse.

Pynt med basilikum og/eller oregano og server med salat og brød.

 

Tips: Udvid evt. fyldet med terninger af kogte kartofler.

 

Nem mad i sommerhuset

Fra venstre og med uret: Fyldt og grillet laksehale, Eaton mess med hindbær og Salat med grillstegte nektariner og ost, Æggekage a la pizza.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 9.516 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her