Logo

Nytårs-islagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Store makroner
revet marcipan
6 æggeblommer
3 hele æg
200 g sukker
2 appelsiner
1 l piskefløde
1 tsk vaniljesukker
150 g mørk chokolade
1 stort glas syltede kirsebær
100 g svesker uden sten (itu-skåret)
 
Riv skallen af den ene appelsin og gem det lidt.
Pres saften af begge appelsiner og lad sveskestykkerne stå i blød i
saften (gerne natten over).
Æggeblommer, hele æg, sukker, appelsinsaft og vaniljesukkeret piskes til skum.
Kom sveskestykkerne, appelsinsaften, hakket chokolade samt den revede
appelsinskal ned i æggemassen, til sidst revet marcipan.
Pisk fløden stiv og vend den sammen med æggene.
Tag en springform og fordel knuste makroner i bunden, kom nogle syltede
kirsebær på og væd makronerne med lidt kirsebærsaft.
Derefter kommes et lag iscreme på, og så igen makroner og creme.
Bliv ved, så længe der er makroner og creme, sæt så kagen på frost,
pakket godt ind i plasticfilm.
Serveres til nytår fx. med sorbetis, nødder og nougat på toppen eller pynt med knallerter, raketter og stjernekastere.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.919 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her