Logo

Nytårssuppe med grillede mochi-riskager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der findes mange udgaver af denne klassiske Ozoni højtidssuppe, men fælles for dem alle er, at der indgår grillede mochi-kager - traditionelle, klistrede riskager, som endog figurerer i den japanske folklore.
Mochi-kagerne kan ligesom konbu, bonit-flager og den lange doikon-rod fås i asiatiske fødevareforretninger. Der findes to slags mochi - bløde, frisklavede kager, og hårde, tørrede kager. Det er de tørrede, du skal bruge; de skal blot udblødes i 5-10 min. før brug.
6 personer

Fond (Dashi):
15 g konbu (tørret tang)
ca. 1 ¼ l koldt vand
½ dl sake eller risvin
15 g tørrede bonit-flager (bonit er en tunart)
Suppe (Ozoni):
10 cm daikon (lang hvid radise)
1 stor skrællet gulerod
4 forårsløg
4 stilke spiselige krysantemum (shungiku)
375 g kyllingebryster uden skind og ben, skåret i fine strimler
6 rå tigerrejehaler uden tarmstrenge
5 cm frisk skrællet ingefærrod, skåret i fine strimler på langs
1 tsk salt
2-3 spsk japansk lys sojasauce (shoyu)
6 mochi-kager (tørrede, japanske riskager)

1. Opvarm vand og konbu til lige under kogepunktet; tag gryden af varmen og lad den stå i 5 min. Tag tangen op, tilsæt sake og bonit-flager og bring vandet i kog; lad det simre i 2 min., si det og hæld det tilbage i gryden.

2. Skræl daikon-roden, skær den så skiverne bliver sekskantede og skær den i tynde skiver . Lav små V-formede indsnit i guleroden og skær den i fine skiver. Skær forårsløgene i lange strimler. Blancher grønsagerne i 1 min., lad dem dryppe af og læg dem i koldt vand.

3. Kom kyllingekød, rejer og ingefær ned i konbu-fonden; lad den simre under låg i 2 min. Tilsæt de blancherede grønsager, salt og sojasauce, læg låg på og lad suppen simre i 2-3 min.

4. Gør mochi-kagerne klar: overhæld dem med næsten kogende vand og lad dem trække i 5-10 min., til de er bløde. Hæld vandet fra og grill dem i ovnen, til de er lysebrune.Vend dem og grill dem på den anden side også.

5. Læg 1 grillet machi i bunden af hver af de 6 små suppeskåle og fordel suppen ligeligt mellem skålene. Pynt med list fintskårne strimlede grønsager.
Nyd den varm som del af et større nytårs-festmåltid.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.662 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her