Logo

Okonomiyaki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Også kaldet »japansk pizza«. Men da der ikke er en brødbund, minder den lidt om røsti.

1,5 dl (90 g) hvedemel
1 dl vand eller kold bouillon
2 æg
salt

150 g hvidkål
4 forårsløg
2 spsk syltet ingefær (de rosa, som du også bruger til sushi)
en håndfuld bønnespirer
250 g rå laksefilet
4 spsk neutral olie

Sauce:
5 spsk mayonnaise
1 spsk teriyakisauce

Pisk hvedemel og vand sammen i en skål.
Tilsæt æg, og pisk til en jævn »pandekagedej«, kom lidt salt i.
Snit hvidkål og forårsløg fint, og vend i dejen.
Hak de styltede ingefær fint, og vend i sammen med bønnespirer.
Skær laksen i mindre tern, ca. 1,5 cm., og vend i.
Steg nu halvdelen af dejen i 2 spsk olie i en mindre stegepande, ca. 22 cm.
Når den ene side er godt brunet, vender du og steger videre på den anden side.
Skru ned for varmen, og sørg for, at retten er helt gennemstegt.
Gentag med den anden del dej.
Rør mayonnaisen med saucen, og fordel over retten.
Server som den er eller med nykogt ris.

Energi pr. pers: 2050 kilojoule (490 kcal). Energifordeling: Protein 16 % -19 g Kulhydrat 20 %- 24 g Fedt 64%- 35g.

Denne japanske opskrifter er kreeret med inspiration fra restaurant Banzai på Vesterbro i København. Restauranten serverer hverdagsretter fra Nagoya området.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.727 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her