Logo

Oksebov med tomatsauceog lækker chokoladekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksebov med tomatsauceog lækker chokoladekage

 

Kød, der får lov at simre i en gryde med sauce, bliver kun bedre af at være lavet i god tid. Hertil kan man lave et friskt tilbehør som pasta eller en blandet salat. Desserten er en lækker chokoladekage.

Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 2 timer og 30 min. Fryseegnet. (6 personer)

 

#

1½ kg oksebov (gerne med ben, marvpibebov)

2 spsk smør

2 spsk olie

salt og friskkværnet peber

4 løg (hakkede)

2 dl hvidvin

2 dåser flåede tomater (hakkede)

3-4 kviste frisk timian

3-4 fed hvidløg (knuste)

 

Drys: gremolata

Tilbehør: fuldkornspasta og evt. vårsalat (feldsalat)

*

 

Brun kødet i smør og olie i en stegegryde.

Krydr med salt og peber.

Steg løgene med i et par min.

Tilsæt vin, tomater, timian og hvidløg.

Lad kødet simre under låg i ca. 2 timer og 30 min.

Vend kødet et par gange under stegningen, til det er mørt.

Skær først kødet fra benet og skær det derpå i skiver på tværs af kødtrådene ved at stille kød stykkerne på højkant eller skære lidt på skrå så bliver kødet lettere at tygge.

Tag timiankvistene op, blend saucen til ensartet konsistens og smag til med salt og peber.

Server kødet med sauce, et drys gremolata, friskkogt pasta og evt. salat.

 

GREMOLATA: Bland lidt smuldret brødkrumme med hakket persille, knust hvidløg, fintrevet citronskal (usprøjtet), fintrevet parmesanost, evt. lidt salt, friskkværnet peber og lidt god olie.

 

Chokoladekage med appelsin-syltede frugter

Husk at lægge frugterne i appelsinsaft dagen før.

Arbejdstid: 30 min. Trækketid: 10-12 timer. Bagetid: 40 min. Fryseegnet uden tilbehør. 1 kage eller 10-12 stykker.

 

#

150 g mørk chokolade

125 g smør + lidt til formen

1 usprøjtet appelsin (fintrevet skal)

5 æg

200 g sukker

1 dl mælk

100 g hvedemel

1 tsk bagepulver

Tilbehør:

250 g svesker og rosiner

1 usprøjtet appelsin (fintrevet skal)

2 dl friskpresset appelsinsaft

evt. flødeskum

*

 

Lad svesker og rosiner trække i appelsinsaft og appelsinskal natten over.

Tænd ovnen på 175 °C.

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og tilsæt appelsinskal.

Pisk æg og sukker skummende og tilsæt mælken.

Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen.

Vend chokoladen i dejen og hæld den i en smurt springform.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 min.

Server svesker og rosiner og evt. flødeskum til kagen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.694 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her