Logo

Oksekød i grøn karry med kokos - gaeng kiow wan nua

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ¼ dl kokosmælk
2 spsk olie
1 finthakket hvidløgsfed
2 spsk fiskesauce
1 tsk sukker
175 gram magert oksekød i tern
1 ¼ dl oksebouillon
2 hakkede kaffir limeblade
3 kvarte små grønne auberginer
15 blade basilikum
 
Grøn karrypasta af:
2 grofthakkede lange friske grønne chili
10 grofthakkede små friske små grønne chili
1 spsk hakket citrongræs
3 grofthakkede små skalotteløg
4 grofthakkede hvidløg
2 ½ cm galanga skrællet og hakket
3 grofthakkede korianderrødder
1 tsk stødt korianderfrø
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt hvid peber
1 tsk finhakket kaffir limeskal
2 tsk rejepasta
1 tsk salt
 
Lav først den grønne karrypasta.
Stød ingredienserne sammen efter tur i en morter, til man har en tyk
pasta. Det vil give ca. 3 spsk pasta.
Man skal kun bruge 1 spsk til denne opskrift, men resten kan opbevares i et tæt tillukket glas i køleskabet i op til tre uger og bruges i andre
retter.
Varm kokosmælken for svag varme i en gryde, men lad den ikke koge.
Tag den af varmen. Varm olien i en wok og svits hvidløget gyldenbrunt.
Tilsæt 1 spsk af den grønne karrypasta og rør den ud i olien.
Hæld så den varme kokosmælk i og rør til blandingen jævner.
Tilsæt fiskesauce og sukker og rør rundt.
Tilsæt kødet og sted, til det bliver brunt.
Tilsæt bouillon og steg videre i 3 - 4 minutter under jævnlig omrøring.
Når kødet er lige akkurat gennemstegt, røres limebladene i.
Derefter auberginer og basilikumblade.
Steg videre et øjeblik og server straks.
 

Tips: Hvis du vil sparer lidt tid, så køb en færdig karrypasta - så er
retten hurtig klar.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her