Logo

Okseragout bagt med kartoffellåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Okseragout bagt med kartoffellåg

 

Vi har brugt friske laurbærblade i ragouten. De har mere smag end de tørrede, som du dog også sagtens kan bruge.

4-5 personer. Arbejdstid: 40 min. Koge-/stege-/bagetid: ca. 2 timer

 

Oksekødsragout:

750 kg oksekød uden ben (fx flanksteak, culotte, klump eller tykkam)

2 spsk hvedemel

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

15 g smør

1 spsk olie

2 løg

1 økologisk appelsin

3 pastinakker

2 fed hvidløg

2 spsk koncentreret tomatpure

½ flaske tør rødvin

 

Suppevisk:

3 friske laurbærblade

2-3 stilke timian

 

Kartoffellåg:

750 g kartofler

3 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

evt. en blandet grøn salat

*

 

Skær kødet i terninger på ca. 4x4 cm.

Kom det i en frysepose med mel, salt og peber, og ryst det godt sammen.

 

Pil løgene, og hak dem.

Vask appelsinen, og skær den i mindre stykker.

Skræl pastinakkerne, og skær dem i stave.

 

Steg løgene klare i en stegegryde med smør og olie.

Tilsæt oksekød, og steg på alle sider.

Tilsæt knust hvidløg, tomatpure, rødvin, appelsin og pastinak.

 

Bind en suppevisk af et par friske laurbærblade og timian med bomuldssnor, og kom det i gryden.

 

Hæld retten i et ovnfast fad (ca. 20x30 cm), dæk det til.

Bag i 1½ time ved 175 °C.

Fjern låget, og suppevisken.

 

Skræl og riv kartoflerne.

Steg dem i ca. 5 min. på en pande med olie, og krydr med salt og peber.

 

Læg kartoflerne i et jævnt lag over okseragouten.

Skru ovnen op til 225 °C, og bag i ca. 20 min., til kartoflerne er møre og gyldne på overfladen.

 

Server retten direkte fra fadet evt. med en grøn salat til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.722 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her