Logo

Oksesteg med rösti og irsk kaffe-trifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksesteg med rösti og irsk kaffe-trifli

 

En festlig menu med saftig oksesteg og sprød kartoffelrosti. Desserten er i denne uge for voksne: en cremet trifli med kaffe og whisky.

 

Oksesteg med rösti og rå vintergrønsager med hvidløgsdip

4-5 personer. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: ca. 1 time

#

750 g tyndsteg af okse eller ungkvæg

15 g smør

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Kartoffelrösti:

750 g kartofler

3 spsk olie

 

Hvidløgsdip:

2 friske æggeblommer

lidt salt

2 tsk dijonsennep

2 tsk citronsaft eller vineddike

2 dl neutralt smagende olie

3 fed hvidløg

3 spsk persille

 

Rå grønsager:

1 lille hvidløg

8-12 snackgulerødder

1 fennikel

8 forårsløg

1 citron

*

Rids stegens fedtlag i rudemønster.

Brun stegen i smør og olie på en varm pande, og krydr med salt og peber.

Læg den i et ovnfast fad.

Sæt fadet i ovnen, og tænd på 150 °C med varmluft.

Sæt et stegetermometer i midten af kødet.

Steg i ca. 45 min., til kernetemperaturen (målt med stegetermometer) er:

55-62 °C for rosa,

62-68 °C for svagt rosa og

65-72 °C for gennemstegt.

Lad kødet hvile i ca. 15 min.

 

Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af et rivejern.

Dup de revne kartofler lidt tørre med et rent viskestykke, og krydr med salt og peber.

Varm olien på en sliplet-pande.

Form kartoflerne til en stor flade pandekage på panden, og steg den gylden ved jævn varme i 10-15 min på hver side.

Vend röstien vha. et stort grydelåg.

 

Rør æggeblommer med salt, og tilsæt sennep og citronsaft.

Tilsæt olien dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.

Rør derefter resten af olien i dippen i en tynd stråle, til den er cremet.

Smag til med knust hvidløg, hakket persille, salt og peber.

 

Snit grønsagerne i stave eller strimler.

Bland med citronsaft.

 

Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene.

Server med rösti, rå grønsager og hvidløgsdip.

 

Oksesteg med rösti og irsk kaffe-trifli

 

Irsk whisky-trifli

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: mindst 1 time.

#

Whiskycreme:

2 dl sødmælk

2 æg

1 spsk majsstivelse

40 g sukker

½ dl irsk whisky (fx Tullamore Dew)

½ dl piskefløde

 

Trifli:

8 italienske ladyfingers (der også anvendes til tiramisu - eller 1 lagkagebund)

4 espresso eller 2 dl stærk sort kaffe

4 tsk farin

 

Topping:

1½ dl piskefløde

*

Pisk mælk sammen med æg, majsstivelse og sukker i en gryde.

Bring det i kog under piskning, og pisk konstant i 3-4 min.

Afkøl cremen, og pisk den igennem med whisky og evt. fløde til passende blød konsistens.

 

Knæk ladyfingers i halve, og sæt dem i kanten af 4 portionsglas.

Rør espresso med farin, til den er opløst.

Hæld kaffen i glassene, og lad kagerne opsuge kaffen.

 

Fordel whiskycremen i portionsglassene.

Lad dem trække i ca. 1 time i køleskab.

 

Pynt med flødeskum.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.685 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her