Logo

Oksesteg og Yorkshire-budding - Roastbeef and yorkshire pudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g oksemørbrad
salt og peber
klares smør eller olie
 
Yorkshire-budding
2 tekopper med
2 tekopper mælk
4 æg
salt
½ tsk bagepulver
smeltet smør
 
Gnid kødet med peber (ikke med salt) og klaret smør eller olie, sæt det på et grillspid, og steg det over trækulsild eller i ovngrill.
Salt kommes først på, når det er stegt ellers vil kødet ikke blive ordentligt brunet.
Kødet skal stege 15 minutter pr. 500 g , hvis det skal være rødt, noget længere hvis det kun skal være lyserødt.

 
Yorkshire-budding:
Skil æggene.
Lav en tyktflydende dej af hvedemel, mælk, æggeblommer, salt og bagepulver, tilsæt til sidst stiftpiskede hvider.
Hæld dejen over i en smurt tærteform og hæld lidt smeltet smør over.
Anbring buddingen i en forvarmet ovn ved 225°C, og lad den bage i 30 minutter, derefter anbringes buddingen under kødet på trækulsilden eller under grillen, så den kan opfange den dryppende kødsaft.
Server kød og Yorkshire-budding sammen

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.998 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her