Logo

Oksetyndsteg med tomatsauce og frugtsalat med skyr og honning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksetyndsteg med tomatsauce og frugtsalat med skyr og honning

 

Det er festligt at sætte en steg på bordet, for det er ikke hverdagsmad. Til en særlig middag hører selvfølgelig en lækker dessert, og vi foreslår en frisk frugtsalat.

 

Oksetyndsteg med bagte porrer og tomatsauce

4-5 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege-/kogetid: ca. 1 time. Kødet er fryseegnet

 

#

750 g tyndsteg af okse eller ungkvæg

15 g smør

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Bagte porrer:

4-6 porrer

2 spsk olie

1 appelsin

2 tsk timian

2 dl bouillon eller letsaltet vand

 

Grov tomatsauce:

1 dåse hele flåede tomater

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 spsk olie

2 tsk rødvinseddike eller balsamico

 

Tilbehør:

1 hjertesalat frisk basilikum

*

 

Rids stegens fedtlag i rudemønster.

Brun stegen på en varm pande med smør og olie, og krydr med salt og peber.

Læg kødet i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen.

Tænd på 150 °C varmluft, og steg i ca. 45 min., til kernetemperaturen (målt med stegetermometer) er 55-62 °C for rosa, 62-68 °C for svagt rosa og 65-72 °C for gennemstegt.

Lad kødet hvile i ca. 15 min.

 

Rens porrerne, og skær dem i lige store stykker, ca. 4-5 cm lange.

Vend dem i olie.

 

Læg tynde appelsinskiver i bunden af et ovnfast fad.

Læg porrerne ovenpå. Krydr med timian, og hæld bouillon ved.

Dæk fadet med låg eller stanniol, og sæt det i ovnen sammen med stegen.

Bag i 45-60 min., til porrerne er møre.

 

Skær tomaterne i terninger, og kasser lagen fra dåsen.

Hak løg og hvidløg.

Steg løg og hvidløg klare i olie, og tilsæt tomater og stegesky fra bradepanden.

Kog saucen i ca. 15 min.

Smag til med eddike, salt og peber.

 

Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene.

Server med bagte porrer, grov tomatsauce, salatblade og basilikum

 

Oksetyndsteg med tomatsauce og frugtsalat med skyr og honning

 

Frugtsalat med skyr og honning

4 personer. Arbejdstid: 30 min.

 

#

250 g blå og grønne vindruer

4 skiver frisk ananas

2 stk sharonfrugter (også kaldet kaki)

2 små bananer

75 g pekan- eller valnøddekerner

250 g skyr naturel eller kvark

1 dl flydende honning

*

 

Skyl vindruerne, skær dem i halve, og fjern evt. kernerne.

Skær skrællen af ananassen, og skær frugt kødet i små stykker.

Vask sharonfrugterne, skær evt. dækblade væk, og skær frugterne i små stykker.

Skræl bananerne, og skær dem i skiver.

Bland alle frugterne med pekannødder.

Rør skyr med honning, og server det til frugtsalaten.

 

Oksetyndsteg med tomatsauce og frugtsalat med skyr og honning

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.869 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her