Logo

Omvendt Ceasar salade med østers

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
4 blade romainesalat
6 østers
1 æggeblomme
Dijonsennep
Sherryvinaigre
Vindruekerneolie
1 tsk cremefraiche 38 %
Citronsaft (kan udelades)
2 ansjo­ser
1 fed hvidløg (blancheret 3 gange i mælk)
Små høvlede parmesonspåner
Salt, hvid peber
 
Kræmmerhuse:
2 skiver toastbrød
Klaret smør kagt med lidt hvidløg
Salt
 
Kræmmerhuse: Skær toastbrødene i tynde skiver på en pålægsmaskine, skær skor­pen af og del brødskiverne skråt igennem.
Pensl begge sider med klaret smør og drys salt på.
Vikl hver brødskive om et metalkræmmerhus og sæt yderligere en form omkring, så brødet bliver lagt i pres. Bag kræmmerhusene gyldne ved 160°.
Kør 2 østers med væde i en blender sammen med æggeblomme, lidt sennep, sherryvinaigre og salt.
Tilsæt vindruekerneolie i en tynd stråle, til konsistensen er som mayonnaise.
Vend cremefraiche i samt de 4 resterende østers, der duppes tørre og groft­hakkes.
Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Pluk romainesalaten fint og bland med fine tynde spåner blancheret hvidløg samt par­mesan og strimlede ansjoser.
Vend østersmayonnaisen i (den skal kun lige hænge ved) og anret i de fire kræmmerhuse og server.
Forførende appetizer.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.660 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her