Logo

Orientalske, grillede poussiner i marinade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marinade:
4 stilke citrongræs, kun den hvide del, halveret
½ bundt frisk koriander, både rødder og blade , hakket
4 skalotteløg, pillede og halverede
8 fed hvidløg, pillede
100 g grisk ingefær, skrællet og finthakket
60 g farin
2 spsk karry
2 tsk salt
½ dl tailandsk fiskesauce
½ l. kokosmælk på dåse
2 poussiner, 600-750 g
2 spsk olie

Til dressingen finthakkes citrongræs, koriander, skalotteløg, hvidløg og ingefær i en blender eller foodprocessor. Tilsæt farin, karry, peber, salt og fiskesauce og blend i 30 sek. Mens maskinen kører tilsættes 1 ¼ dl af kokosmælken.
Halvér poussinerne/kyllingerne, dæk dem med med marinaden i et stort fad og dæk fadet grundigt med husholdningsfilm. Stil fadet i køleskabet natten over 12 - 18 timer.
Varm ovnen op til 230°C. Smør eller pensl et ovnfastfad med olie, læg poussinerne (uden marinade) i fadet og stil det i ovnen 25 - 30 min. Vend poussinerne 2-3 gange.
Kom marinaden i en kasserolle og bland den med den sidste kokosmælk. Bring marinaden i kog og lad den simre 5 min. Si derefter marinaden og smag til med salt og hold den varm.Hæld marinaden over poussinerne ved servering. Der serveres vilderis til, som kan neutralisere, den for nogen lidt stærke smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.260 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her