Logo

Ostefondue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostefondue


# Ingredienser

600 gram revet ost - ½ Em­mentaler og ½ Gruyere
4 dl hvidvin (Fendant)
2 tsk Maizenamel
2 små glas Kirsch
peber
lidt revet muskatnød
1 fed hvidløg

* Sådan gør du: 
Fonduegryden smøres med 1 fed hvidløg, stilles på kogepladen og hvidvinen hældes i. 

Langsomt og under om­røring tilsættes den revne ost.
Der røres videre til os­ten er smeltet.
Kirsch og Maizenamel røres sammen og tilsættes under omrøring.
Til sidst tilsættes peber og muskatnød.

Fonduegryden stilles på rechaud'en på bor­det og skal hele tiden små­kage.
Franskbrød skæres i ter­ninger (ikke alt for små) og dyppes i ostefonduen.

Hertil drikkes Fendant og Kirsch. Er man meget glad for Kirsch og har fri dagen efter, kan brødet først dyppes i glasset med Kirsch og derefter op i osten!
Ovennævnte er den ori­ginale ostefondue. I kanton Wallis tilsætter man ofte flåede friske tomater i små skiver, der giver ostefon­duen en let og frisk smag.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.537 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her