Logo

Ostegratineret rødtunge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 rødtunger (i alt 1 kg )
250 gram helbladet spinat (frossen)
1 spsk citronsaft
2 fed hvidløg
Salt og peber
 
Sauce:
1 lille løg
1 tsk friske timianblade eller ½ tsk tørrede
2 ½ dl mælk eller fløde
1 dl hvidvin
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
2 æggeblommer
3 spsk friskreven emmentaler eller Parmesanost
salt og peber
 
Fileter fiskene, eller få fiskehandleren til at ordne dette.
Lad spinaten tø igennem og tryk den fri for væde.
Damp den et øjeblik med lidt citron, krydr med salt og peber og pres
hvidløg i.
Tag gryden fra varmen.
 

Sauce:
Pil og hak løget og steg det i lidt smør, der ikke må tage farve.
Strø timianbladene i, hæld mælk eller fløde over og lad det koge op.
Tag gryden fra varmen og lad blandingen (timianmælk/fløde) trække i ca. 5 minutter.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og rør melet i.
Tilsæt timianmælken/fløden og hvidvin under stadig piskning og lad saucen koge i 5 minutter.
Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i en ad gangen.
Rør også den friskrevne ost i og smag til med salt og peber.
Læg halvdelen af fiskefileterne i et smurt, ovnfast fad.
Dæk dem med spinat og læg de resterende filet oven på.
Dæk med sauce, fordel nogle smørklatter over og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter.
Server med løse ris eller kogte kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.062 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her