Logo

Ostespätzle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Godt og billigt til 4 grovsultne:

200 g emmentaler
500 g hvedemel
4 æg
2 ½ dl vand
2 løg
3 spsk smør
salt og friskkværnet peber

Start med at rive osten, så skal retten ikke vente, når den stiger op af vandet.
Rør melet med æggene i en skål.
Tilsæt 1-2 tsk salt og cirka 2 ½ dl lunkent vand.
Rør dejen godt sammen, indtil den er lind og glat - ikke så fast som kagedej, og ikke så tynd som pandekagedej.
Så fyldes den store gryde med 3 l vand.
Tilsæt 1 spsk salt, låg på og bring gryden i kog.
Skræl løgene og skær dem i fine ringe.
Smelt smørret i en lille pande.
Svits løgene gyldne ved middel varme og hold dem varme.
Forvarm ovnen til 200° (varmluft 180°) og stil et stort ovnfast fad ind.
Nu skulle vandet koge: så af med låget, og sæt et dørslag ovenpå.
En god portion af dejen fyldes i og mases gennem hullerne.
Man kan også fylde dejen i en sprøjtepose og presse små 'dejorme' ned i vandet.
Lad dejstrimlerne få et kort opkog flere gange, indtil de frivilligt kommer op igen.
Det tager 3-5 minutter pr. omgang.
Så fyldes den næste portion i gryden.
De færdige spätzle, der svømmer ovenpå, tages op af vandet med en hulske.
Lad dem dryppe godt af, og læg dem straks i det varme fad i ovnen.
Drys peber og ost hen over hvert lag.
Det øverste lag drysses med løgene og overhældes med det varme smør - skru op for ovnen (250°/220°), og bag kongen over alle sultstillere i 5 minutter.
Server med superfrisk grøn salat.
kj pr. portion: 3100

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.551 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her