Logo

Ovnbagt laks med orientalsk grønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnbagt laks med orientalsk grønt

 

Skøn og lækker opskrift på laksefilet - Prøv den her! Find flere gode opskrifter med laks her på madABC.dk ...

En lakseside kan deles i tre: halestykket, nakkestykket og midterstykket, der er det fineste og på fransk og kokkesprog kaldes "darne". Stykket har samme tykkelse i begge ender, og er derfor velegnet til at bage i et helt stykke.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Bage-/kogetid: ca. 20 min.

 

#

750-800 g laksefilet med skind

salt og friskkværnet peber

lidt olie til fadet

100 g edamame bønner (se TIPS)

½ agurk

6-8 snackgulerødder eller 4 tynde gulerødder

1 bundt radiser

1 spsk sojasauce

1 spsk frisk ingefær

1 håndfuld frisk koriander eller bredbladet persille

 

Tilbehør: jasmin- eller basmatiris

*

 

Krydr laksens kødside med salt og peber, og læg den i et smurt ovnfast fad.

Sæt fadet i ovnen ved 200 °C i 15-20 min. afhængig af laksens tykkelse.

Træk skindet af den bagte laks.

 

Kog bønnerne i nogle min. i letsaltet vand, og lad dem dryppe af.

Flæk agurken på langs, og fjern kernerne med en teske.

Snit agurk, gulerødder og radiser i tynde skiver.

 

Bland grønsagerne med sojasauce og fintrevet ingefær.

Læg blandingen over den ovnbagte laks, drys med frisk koriander, og server med friskkogte ris.

 

TIPS: Edamame-bønner er friske sojabønner. De kan købes frosne både med og uden bælg. Hvis du køber bønnerne med bælg, skal du bruge 400-500 gram og bælge dem.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.342 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her