Logo

Ovnbagt laks med spinat og hollandaisesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnbagt laks med spinat og hollandaisesauce

 

Ovnbagt laks med cremet hollandaisesauce er en ægte klassiker og er meget velsmagende. Få opskriften her. Det her er havets svar på lørdagskyllingen.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Bage-/kogetid: ca. 20 min.

#

750 g laksefilet - evt. med skind

salt og friskkværnet hvid peber

 

Hollandaisesauce:

200gsmør

4 æggeblommer

2 spsk citronsaft

elIer hvidvinseddike

 

Dampet spinat:

11øg

25g smør

500 g frisk spinat eller 6-7

kugler hel frossen spinat

 

Tilbehør:

pillekartofler

2-3 spsk purløg

*

Fjern evt. små ben i laksen med en pincet.

Krydr kødsiden med salt og peber, og skær evt. fisken i mindre stykker.

Læg dem på en bageplade med bagepapir eller i et ovnfast fad.

 

Bag laksen i 15-20 min ved 200 °C.

Laksen kan bages efter smag enten "varm-rå", så fiskekødet er som en rosa stegt bøf eller gennemvarmes, så den er som en gennemstegt bøf.

 

Smelt smørret ved svag varme, og lad vallen lægge sig i bunden.

 

Pisk æggeblommerne med salt og citronsaft i en skål over vandbad.

Hvis man er hurtigt til at piske, kan det gøres over svag varme direkte på blusset.

Pisk, til æggemassen er tyk og cremet.

 

Tag æggeblommerne af varmen, og pisk det smeltede smør i uden vallen i bunden.

Først dråbevist og derefter i en tynd stråle.

Smag til med salt og peber, og hold saucen varm over vandbad.

 

Pil løget, og skær det i tynde skiver.

Steg dem klare i smør i en rummelig gryde.

Tilsæt spinat, skru op for varmen i et par min, og lad spinaten falde sammen.

Sluk for varmen, og smag til med salt og peber.

 

Server den friskbagte laks med smørdampet spinat, lun hollandaisesauce, fintklippet purløg og kartofler.

 

TIPS: Laks er en skøn fisk. Selv folk der hævder ikke at kunne lide fisk, kan som regel lide fisk når der kommer laks på bordet. Laks har tilligemed sæson hele året. Desværre gør det ikke laksen til en billig fisk. Dog er det jo ikke den dyreste fisk du kan finde på markedet. Her er vi nok ude i pighvar, …

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 



 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.458 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her