Logo

Påskefrokost - opskrifter på lækker gæstemad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Påskefrokost - opskrifter på lækker gæstemad

 

I forgrunden lammefrikadeller og på det aflange fad grøn salat med smilende æg og sprød bacon. Bagved kryddersild med æblecreme, kartoffelsalat med asparges og radiser og to slags ost med hjemmebagte kommenkiks.

 

Inviter på en lækker påskefrokost med både sild, æg og lammekød traditionelt med en twist. Forbered gerne en del af frokosten dagen før: bag kiks, steg frikadeller og kog kartoflerne.

(Opskrifterne er beregnet til 6 personer)

 

Kryddersild med æble-creme

Arbejdstid: 20 min. Ikke fryseegnet.  

#

1 stort glas kryddersild (gammeldags modnede)

 

Æblecreme:

2½ dl syrnet fløde eller cremefraiche

1-2 æbler

1 rødløg

salt og peber

1 bdt purløg

Tilbehør: groft rugbrød

*

 

Vask æblerne og skær dem i små tern eller tynde strimler.

Pil rødløget og hak det fint.

Rør syrnet fløde/cremefraiche sammen med salt og peber og tilsæt æbler, rødløg og fintsnittet purløg.

Dryp kryddersildene af på et stykke køkken rulle og skær dem i mindre stykker.

Anret med æblecreme og giv rugbrød til.

 

Salat med smilende æg og sprød bacon

Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 12 min. Ikke fryseegnet.  

#

6 små æg

1 pakke bacon i skiver (150 g)

250 g salat (gerne forskellige slags, evt. spæde spinatblade)

 

Dressing:

1-2 skalotteløg

2 tsk dijonsennep

1 tsk sød sennep

3 spsk olie

2 spsk sherryvineddike (eller anden vineddike)

salt og peber

Tilbehør: brød

*

Kog æggene smilende 7-8 min.

Skyl dem i koldt vand og pil dem.

Steg baconskiverne sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Knæk eller skær dem i mindre stykker.

Skyl salatbladene, slyng dem tørre og pluk dem i mindre stykker.

 

DRESSING: Pil skalotteløgene og hak dem meget fint.

Rør dem sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.

Vend salatbladene med dressingen og anret på et fad eller i seks skåle.

Fordel halve æg og sprød bacon på salaten og server med brød.

 

Tip: Skær evt. skorperne af brødet, skær det i tern og rist det let på en pande med olie og 1 hvidløgsfed.

Drys brødet over salaten.

 

Lammefrikadeller

De skønne frikadeller kan også tilberedes med oksekød evt. blandet med halvt svinekød.

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 10 min. Fryseegnet.

#

500 g hakket lammekød

1 tsk salt

1 løg

1 fed hvidløg (kan udelades)

100 g lyst brød (uden skorpe)

2½ dl mælk eller yoghurt

1 tsk oregano

salt og peber

smør og olie til stegning

*

Rør kødet sammen med salt og tilsæt revet eller finthakket løg og hvidløg.

Udblød brødet i mælk eller yoghurt og ælt det sammen med kødet.

Krydr med oregano, peber og evt. salt.

Form farsen til små frikadeller og steg dem på en pande med smør og olie ca 10 min i alt.

Man kan også brune dem på panden og stege dem færdige i ovnen ca. 8 min. ved 200 °C.

 

Tips: Man kan også krydre farsen yderligere med lidt stødt spidskommen og/eller stødt koriander.

Steg gerne frikadellerne i forvejen og varm dem i ovnen ca. 8 min. ved 180 °C.

 

Kartoffelsalat

Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 16 min. Ikke fryseegnet.  

#

1-1½ kg (nye) kartofler

1 bdt grønne asparges

1 bdt radiser

100 g mayonnaise

2½ dl kvark, syrnet fløde eller cremefraiche

1 usprøjtet citron

salt og peber

1 bdt persille

1 bdt frisk mynte

*

Skrub kartoflerne rene og kog dem 8 min. i letsaltet vand.

Sluk for varmen og lad dem trække møre under låg ca. 8 min.

Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem med koldt vand og lad dem afkøle (gamle kartofler vaskes, koges og pilles).

Skær den nederste træede ende af de grønne asparges og skær dem i snitter.

Blancher dem i kogende, letsaltet vand 1-2 min.

Dyp dem i koldt vand og lad dem afkøle.

Rens radiserne og snit dem fint.

Pisk mayonnaise sammen med kvark, syrnet fløde eller cremefraiche og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.

Tilsæt 3 spsk finthakket persille og 1 spsk finthakket mynte.

Skær kartoflerne i både, skiver eller tern og vend dem i dressingen sammen med asparges og radiser tag evt. lidt fra til pynt.

 

Ost med hjemmebagte kommenkiks

Arbejdstid: 20 min. Hviletid: 1 time. Bagetid: 10 min. Ikke fryseegnet.

#

2x 300 g ost (fx brie og blåskimmel)

 

Kommenkiks: (ca. 60 stk)

150 g hvedemel

150 g grahamsmel

125 g smør

1 spsk kommen

1 tsk sirup/farin

½ tsk salt

1 æg

½ dl kold mælk

*

Hak de to slags mel sammen med smør til en grynet masse.

Tilsæt kommen, sirup og salt.

Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og mælk.

Pak den ind og sæt den i køleskab min. 1 time.

Rul dejen tyndt ud og prik den med en gaffel.

Skær den i firkanter eller udstik den til runde kiks.

Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 °C i 8-10 min.

Lad dem afkøle på en rist og opbevar i en kagedåse.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 13.488 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her