Logo

Paprikagryde med rodfrugt-kartoffelmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g magert skinke kød i tern eller strimler
50 g bacon i fine tern
500 g hakkede løg
2 fed hakket hvidløg
2 spsk paprika
2 tsk tomatpure
1 ds flåede hakkede tomater (ca. 340 g)
200 g gulerødder i skrå skiver
1-2 dl vand
evt. majsstivelse
salt
peber

Mos:
600 g kartofler i tern
100 g selleri i tern
200 g persillerod i tern
200 g pastinak i tern
1-2 dl letmælk
30 g smør

Brun baconen i en gryde uden fedtstof.
Tilsæt løg, og steg dem uden at brune for meget.
Brun kødet let sammen med løg og baconen.
Tilsæt paprika, tomatpure og vand, og kog ca. 15 minutter med låg.
Tilsæt flåede tomater, hvidløg og gulerødder, og kog videre i ca. 15 minutter.
Smag retten til med salt, peber, og jævn evt. med majsstivelse udblødt i vand.

Rodfrugt-kartoffelmos:
Kog kartofler og grønsager møre i vand uden salt, og hæld vandet fra.
Varm mælken, og hæld den i mosen lidt af gangen.
Brug en håndmikser til at mose kartoflerne og grønsagerne, og pisk nogenlunde klumpefrit sammen med smørret.
Smag til med salt og peber, men stop piskningen, ellers risikerer du at mosen bliver 'lang' og sej.

Tips: Paprikaretten kan tilsættes ¼ tsk kommen, hvis det ønskes. Retten kan også tilberedes med magert oksekød i tern eller strimler, men så bliver kogetiden længere ca. 1 ½ til 2 timer. Rodfrugt-kartoffelmosen kan laves med andre rodfrugter end de nævnte, fx gulerod.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.472 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her