Logo

Pashka - ukrainsk kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

# Ingredienser

1 kg kvark naturel (i Ukraine bruger man en skørost af oplagt mælk kaldet tvorog, men kvark kan erstatte denne)
175 g usal­tet smør
2 ½ dl sukker
4 hele æg
3,5 dl cremefraiche 38%
50 g smuttede, hakke­de mandler
75 g rosiner
kornene fra 1 vaniljestang
 

* Tilberedning

1. Kvarken røres til en jævn masse.
Smørret røres blødt med sukkeret og æggene røres i, et ad gangen. Kvark, cremefraiche og smørblandingen rø­res sammen og varmes forsigtigt i en tykbundet gryde til lige under koge­punktet.
2. Konsistensen skal være glat og cre­meagtig.
Gryden stilles i en balje med koldt vand for at standse opvarm­ningen. Rør de øvrige ingredienser i og stil blandingen til afkøling i køle­skabet.
3. Når blandingen er blevet tyk, hæl­des den i en stor, ren urtepotte foret med et stykke opvredet ostelærred.
Ostelærredet foldes ind over massen og der lægges en tallerken over som pres, evt. med noget tungt ovenpå.
4. Stil urtepotten i en skål i køleskabet i 24 timer, indtil al væde er løbet fra. Vend den ud på et fad og dekorer evt. med rosiner.
 
Tips: Pashka smøres på en anden kage - Kulitj - og bliver dermed til lækker, og meget mættende, mad.


  
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (9 stemmer)
Siden er blevet set 5.184 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her