Logo

Pastrami, surkål og saltagurker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 skive surbrød
6 skiver pastrami
2 spsk marineret surkål
1 saltagurk
1 spsk Lauras hjemmerørte sennep

Varm de 6 papirtynde pastramiskiver på en pande med 1 spsk lage og den marinerede surkål.
Når det er varmt, lægges pastramiskiverne på surbrødet (uden smør).
Surkålen lægges på skrå, og saltagurken skæres i både og lægges ved siden af sammen med den hjemmerørte sennep.

Pastrami:
Bestil 1 stykke (ca. 500 g) sprængt, røget oksebryst hos slagteren.
Bland følgende til en lage:

1 l vand
½ l lagereddike
250 g sukker
5 nelliker
4 laurbærblade
2 spsk provencekrydderi
8 fed knuste hvidløg

Det sprængte røgede oksebryst prikkes med en gaffel og lægges i lagen i 2 døgn. Herefter skal pastramien koge under låg i lagen i 1-2 timer efter størrelse, til det er mørt.
Pastramien skal køle af og opbevares i lagen.
Den kan holde sig i ca. 1 mdr. i køleskabet.
Pastrami er godt både til frokost og til natmad.

Marineret surkål:
1 dl olivenolie
½ dl hvidvin
4 fed knuste hvidløg
1 dåse (500 g) surkål

Dræn surkålen for lagen.
Alle ingredienserne kommes i en gryde og koges op.
Tag gryden af varmen og lad surkålen køle af og kom den i et glas med låg.

Dette er den bedste pastrami lavet uden for New York. (Pastrami er en amerikansk-jødisk specialitet)

Lauras hjemmerørte sennep:
(meget stærk)

1 dåse Colman's sennepspulver (100 g)
100 g stødt melis
½ pilsner øl
½ dl cognac

Alle ingredienser røres godt sammen.
Kom blandingen i et glas med tætsluttende låg.
Lad det stå 1 døgn inden brug.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.512 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her