Logo

Pizza med tomatsauce og mozzarella

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er en spændende opskrift på en pizza med lækker bund. Pizzaen er så simpel den kan være med tomatsauce og ost - nogle kender den måske under navnet pizza Margherita.

 

Opskriften er til 2 bunde
 
Langtidshævet pizzadej:

Fordejen laves dagen før pizzaen skal bages:
2 dl vand 20°C
2 gram gær
150 gram sigtet spelt


Næste dag:
3 dl vand 30°C
½ dl olivenolie
15 gram salt
475 gram sigtet spelt

*
 
Ingredienserne blandes sammen og fordejen blandes derefter i.
Dejen æltes glat og står til hævning i en time.
Dejen rulles ud på en smurt plade til én bund, der er 6 mm tyk, eller til to bunde, der trækkes ud til 3 mm tykkelse.
Når bunden har hvilet i 30 minutter kommes fyldet på.
Pizzaen bages i en 230°C  varm ovn til den er gennembagt, ca. 30 minutter.

Bunden kan også forbages uden fyld i 15 minutter ved 200°C.
Fyld:
Kryddertomater
Løg
Hvidløg
Balsamicoeddike
Sukker
Salt og peber
Frisk basilikum
Revet mozzarella

*
 
Løg og hvidløg steges igennem i olie til de er klare og gennemsigtige.
Derefter tilsættes en slat balsamicoeddike, sukker og tomater.
Lad det koge til det tykner og smag til med salt og peber.
Smør tomatsaucen på pizzabunden og drys med friskhakket basilikum og revet mozzarella.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her