Logo

Polenta - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Polenta er en glutenfri Guds gave fra himlen, og den bruges i den norditalienske madlavning Den har uanede muligheder og er en fuldgod erstatning for ris eller kartofler. Husk på, den er meget bastant, så server den med en kraftigt smagende ingrediens eller en krydret sauce. Den opskrift, der kommer her, går på en "standard"-polenta. Du kan købe polenta, "lige til at bruge". Følg instruktionerne på pakningen. 8 skiver (400 g)
 

# Ingredienser

1 l vand
1 teskefuld salt
200 g polenta (eller majsmel)
sort peber efter behag
friskrevet muskatnød (hvis det ønskes)
 

* Tilberedning

Fyld vandet i en stor kasserolle, tilsæt salt og bring blandingen i kog.
Hæld stille og roligt polenta i vandet under stadig omrøring.
Skru ned for varmen og lad blandingen simre i 30 min under stadig omrøring, så den ikke brænder på.
Når konsistensen er tyk og slipper kasserollens sider let, så tag den af varmen og krydr den med sort peber og muskatnød, hvis du ønsker det.
Den kan bruges med det samme, eller du kan lægge den i en form med en ske. Lad den køle af, vend den ud og skær den i skiver.
 
Energi: 115 kcal; 3 g protein; 1 g fedt, heraf 0 g mættet; 23 g kulhydrat; 0,7 g fibre; 246 mg natrium; 1 mg kalcium
 
Polenta, "lige til at bruge"
"Lige til at bruge"-polenta, der er vakuumpakket, er et godt valg, hvis du vil lave din egen polenta. Du kan købe den i specialforretninger.
Følg instruktionerne på pakningen.
 
Polentacroutoner
Skær nogle skiver polenta i terninger og friter i olie, indtil de er sprøde. Lad dem trække på et stykke køkkenrulle og server dem til fyldige supper og salater.
 
Polenta au gratin
Læg nogle polentaskiver i et ovnfast fad og dæk dem med Tomat Sauce (se dette), drys rigeligt med revet ost over og og bag dem, indtil osten bobler.
Man kan også lægge sauterede grønsager, f. eks. champignonger eller auberginer, ovenpå skiverne eller ratatouille, der er blevet tilovers.
Drys friskrevet parmesan ud over og bag retten.
Prøv at lægge nogle strimler grillet peberfrugt og ansjoser ovenpå grillede polenta-skiver og stænk dem over med olie fx olivenolie.



  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 7.741 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her