Logo

Purløg og løgbrød - 1 g fedt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nok til et 750 g brød (12 skiver)
 
500 g glutenrigt hvedemel
25 g gær
1 tsk salt
15 g smør
3-4 dl vand, lunt
1 bundt klippet purløg
1 finthakket løg
havsalt til at drysse over
 
Sigt melet over i en stor skål og tilsæt gær og salt.
Gnid fedtstoffet ind i melet og lav derefter en fordybning i midten af melet.
Hæld vandet i fordybningen og vend blandingen sammen med en grydeske.
Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og ælt dejen i ca. 10 minutter, eller indtil den er blød og elastisk.
Læg dejen i en ren skål med et fugtigt viskestykke over, og lad den hæve på et lunt sted i 1 time, eller indtil den har hævet til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og ælt med knoerne.
Ælt dejen i 5 minutter og arbejd derefter purløg og løg ind i dejen.
Kom dejen i et 23x15 cm teflon­belagt ovnfast fad, bred dejen ud i fadet med hænderne og dæk derefter fadet med et fugtigt viskestykke.
Lad dejen hæve i ½ time, eller indtil den har hævet til dobbelt størrelse.
Når dejen har hævet færdig, laves fordybninger i dejen med fingeren eller med enden af en træske.
Drys med havsalt og bag i en forvarmet ovn ved 220ºC i 20-30 minutter, eller indtil brødet er gyldent og bunden lyder hul, når man banker på den.
 
Pr. skive: kJ 644; protein 5 g; fedt 1 g; kulhydrat 32 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 770 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her